Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Chờ xuất bản
Bài báo - Tạp chí
12 (1) (2014) Trang: 59-64
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và phát triển
Liên kết:

Effect of soaking conditions (time, temperature and pH of the soaking solution) and germination conditions (aerobic and anaerobic) on the GABA content of IR 50404 and Jasmine 85 rice varieties was investigated. The rice was kept in water at room temperature (30± 2oC)  and analyzed moisture content until it reached the optimum absorption. The optimum moisture content attainted after 6 h was 27.1 % and 32.7 % for IR 50404 and Jasmine 85 respectively. The optimum pH of soaking solution was pH 3 for IR 50404 and pH 2 for Jasmine 85 that gave the GABA content of 70,37mg/100g for IR 50404 and 78.50 for Jasmine 85. The germination under anaerobic conditions provided the highest GABA content which were 88.88 mg/100 g and 104.80 mg/100g for IR50404 and Jasmine 85 respectively after 30 hours.

Các bài báo khác
Số 33 (2014) Trang: 110-115
Tải về
(2016) Trang: 33-41
Tạp chí: Tiến bộ kỹ thuật thực phẩm và kỹ thuật sinh học - Từ nghiên cứu đến sản xuất
(2015) Trang: 437-442
Tạp chí: Hội nghị khoa học chăn nuôi - Thú Y toàn quốc, Tổ chức tại Trường Đại học Cần Thơ vào Tháng 4/2015
1 (2013) Trang: 538
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
1 (2013) Trang: 232
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
1 (2012) Trang: 1
Tác giả: Nguyễn Công Hà
Tạp chí: CAAB 2012
1 (2012) Trang: 10
Tác giả: Nguyễn Công Hà
Tạp chí: CAAB 2012
1 (2012) Trang: 28
Tác giả: Nguyễn Công Hà
Tạp chí: CAAB 2012
1 (2012) Trang: 35
Tác giả: Nguyễn Công Hà
Tạp chí: CAAB 2012
1 (2012) Trang: 11
Tác giả: Nguyễn Công Hà
Tạp chí: Nông nghiệp & PTNT
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...