Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
Liên kết:

Optimal conditions for extracting gelatin and prepar i ng gelatin film from hor se mackerel scale, such as extraction temperature and time, as well as the protein concentration of film-for m ing solutions were investigated. Yields of extracted gelatin at 70 °C, 8 0 °C, a n d 9 0 °C for 15 min to 3 h were 1.08% to 3.45%, depending on the e xtraction conditions. Among the var ious extraction times and temperatures, the film fro m gelatin extracted at 70 °Cfor 1hshowed the h ighest tensile strength and elongation at break. Hor se mackerel scale gelatin film showed the g reatly l ow water vapor per m eability (WVP) compared with mammalian or fish gelatin films, m aybe due to i ts containing a slightly h igher l evel of hydrophobic amino acids (total 653 re sidues per 1000 re sidues) than that o f m ammalian, cold-water fish and war m -water fish gelatins. Gelatin films from different preparation conditions showed excellent UV bar r ier pro per ties at wavelength o f 200 nm, although the films we re transparent at visible wave length. As a consequence, i t c an be suggested that gelatin film from hor se mackerel scale e xtracted at 70 °C for 1 h can be applied to food packag ing m ater ial due to its l owest WVP value and excellent UV bar r ier pro per ties.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...