Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
1 (2019) Trang: 93-110
Tạp chí: Springer

The rice-straw mushroom (Volvariella volvacea) has a distinct flavor, pleasant taste, and rich protein content. It has low production costs and a cropping duration of approximately 45 days—making it an effective means for poverty alleviation for those farmers who grow it. Farmers in Vietnam, the Philippines, and Cambodia grow it. Rice straw is one of the most common substrates used for growing this mushroom. The mushroom can grow well in both outdoor and indoor conditions; however, outdoor cultivation has risks of exposure to rain, wind, and/or high temperatures, all which reduce yield. The yield of indoor mushroom production is higher and more stable, as such, indoor growing is preferred. In addition to cultivation, this chapter also covers straw mushroom characteristics, cultivation principles and techniques, and rice straw substrate preparation.

Các bài báo khác
Số 17a (2011) Trang: 181-191
Tải về
Số 39 (2015) Trang: 36-43
Tải về
Số 36 (2015) Trang: 43-48
Tải về
Số 37 (2015) Trang: 65-75
Tải về
Số 38 (2015) Trang: 76-81
Tải về
Số 43 (2016) Trang: 8-17
Tải về
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: Mol Boil Rep
 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...