Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
4 (2018) Trang:
Tạp chí: Cogent Food & Agriculture

While the introduction of agro-chemicals has had positive effects on rice productivity, its application has also caused environmental pollution and biodiversity losses. To reduce the pollution, the Vietnamese government has implemented several programs to encourage eco-friendly cultivation practices to discourage the overuse of agro-chemicals. However, farmers in the Vietnamese Mekong Delta have resisted the adoption of these eco-friendly practices. The current study aimed at investigating the factors affecting the adoption of eco-friendly rice production practices. We conducted structured interviews with 202 rice farmers. Analysis using generalized ordered logit regression produced evidence that membership in agricultural cooperatives or clubs, perception of biodiversity losses, perceived ease of use, farmer experience, and the perceived difference in selling price all had positive effects on adoption, while risk perception and the number of paddy plots negatively affected the adoption. We also found that the single eco practice (adoption of one eco-friendly practice in rice farming) had the highest economic achievement. One more interesting finding is that a large proportion of farmers who use conventional methods shared similar characteristics with eco rice farmers. Based on the results, to promote the adoption of eco practices, it is necessary to create an incentive mechanism to encourage farmers to join farmer organizations. In addition, policy makers should focus on informing farmers about mitigating risks such as adverse climatic impacts, polluted water, and other environmental threats. Technical training courses and other information-sharing meetings should also be required to introduce to farmers about the benefits of eco practices.

Các bài báo khác
Số 26 (2013) Trang: 1-8
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 117-124
Tải về
Tập 55, Số 2 (2019) Trang: 150-156
Tải về
Tập 54, Số 1 (2018) Trang: 203-209
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 266-273
Tải về
Số 22b (2012) Trang: 294-303
Tải về
Tập 56, Số 6 (2020) Trang: 313-321
Tải về
Số 46 (2016) Trang: 68-74
Tải về
66 (2021) Trang: 267-275
Tạp chí: JOURNAL OF THE FACULTY OF AGRICULTURE KYUSHU UNIVERSITY
(2016) Trang: 232-240
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2016) Trang: 161-168
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2016) Trang: 74-88
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2017) Trang:
Tạp chí: THE UHD-CTU ANNUAL ECONOMICS AND BUSINESS CONFERENCE 2017
8 (2015) Trang: 1-10
Tạp chí: Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology
0 (2015) Trang: 1-16
Tác giả: Võ Hồng Tú
Tạp chí: Environment, Development and Sustainability
15 (2015) Trang:
Tạp chí: Global Journal of Science Frontier Research: D Agriculture and Veterinary
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...