Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2015) Trang:
Tạp chí: Aquatic Products Processing: Cleaner Production Chain for Healthier Food
Liên kết:

Gallic acid was used in gelatin coating to maintain the quality of Tra fish paste in cold storage for 10 days. Fish paste was coated with a solution of 2% gelatin incorporated with gallic acid at the concentration of 2% and then stored in refrigerator (4 ± 1ºC). Coating’s preservative effect was assessed periodically (every 2 days) by microbial analyses (aerobic plate count), peroxide value (PV) analysis, texture analysis and sensory evaluation. PV of fish paste with gelatin coating containing 1%, 2% and 3% gallic acid  (w/v) was significantly lower ( P < 0.05) than gelatin coated paste and control.  When gelatin coating with 2% of gallic acid applied to the preservation of Tra Catfish paste, an increase in PV (from 0.15 to 2.32 meq kg-1) was significantly lower ( P < 0.05) than control (from 0.25 to 4.07 meq kg-1) during 10 days of storage period. The obtained results indicate that gelatin in the form of coating enriched with gallic acid is suitable for the preservation of Tra Catfish fillet by prevent the lipid oxidation and to efficiently maintain the quality attributes to an acceptable level during storage.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...