Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Chờ xuất bản
Bài báo - Tạp chí
(2017) Trang: 38-44 (volume 2)
Tạp chí: 15th of Asean Food Conference 2017, SHERATON SAIGON HOTEL & TOWERS | HO CHI MINH CITY - VIET NAM, November, 14-17, 2017
Liên kết:

Snakehead fish are being popular in the Mekong Delta with increasing area, however, this fish is only consumed domestically or exported to Cambodia. Research on the development of snakehead fish products is being considered to improve the economic value of this raw material. In addition, utilized thoroughly the by-products from snakehead fish processing into value-added products were also focused. Previously, the identification of the appropriate viscera components for extracting protease stability and protease activity in frozen storage of raw materials are conducted. The conditions for protease extraction from viscera of snakehead fish (Channa striata) were investigated. The individual factors (solvent composition, pH, ratio of raw materials and solvent) which influenced to protease extraction were initially determined. After that, the response surface methodology (RSM) based on two-variable central composite design (CCD) can be used to model the correlation of extraction temperature and time to protease activity. The results showed that ratio of liver and pancreas in viscera of snakehead fish was 43.20%, intestine 31.46%, stomach 15.34%. The highest activity of protease extract from liver and pancreas of snakehead fish was 13.88±0.03 U/g dry materials, followed by the intestine (5.00±0.22 U/g dry materials) and lowest in stomach (0.58±0.11 U/g dry materials). The optimum activity of protease (as calculated) was 55.61±0.42 U/g dry materials and 7.81±0.10 U/mg protein when using phosphate buffer pH 8.0 to extract protease with the 1:2 (w/v) ratio of sample and solvent; extraction temperature was 46.5°C for 32.7 minutes.   

Các bài báo khác
Số 41 (2015) Trang: 12-20
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 122-130
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 133-140
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 141-148
Tải về
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 174-184
Tải về
Số 42 (2016) Trang: 19-28
Tải về
Số 11b (2009) Trang: 293-300
Tải về
Số 11b (2009) Trang: 317-326
Tải về
Số 37 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 06 (2006) Trang: 43-52
Tải về
Số 27 (2013) Trang: 79-87
Tải về
Số Thủy sản 2014 (2014) Trang: 8-14
Tải về
8 (2018) Trang: 421-429
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị Khoa học Công nghệ chuyên ngành Cơ điện NN & Công nghệ Sau thu hoạch
43 (2017) Trang: 55-63
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Giáo dục Kỹ thuật
(2014) Trang: Abstract pp 166, Proceedings 114-116 (ISSN: 2306-2150)
Tạp chí: The 2nd AFSSA Conference on Food Safety and Food Security August 15 ? 17, 2014, Dong Nai University of Technology, Bien Hoa city, Viet Nam
(2011) Trang:
Tạp chí: Proceedings of Food Innovation Asia Conference 2010: Indigenous Food Research and Development to Global Market, June 17-18
(2011) Trang:
Tạp chí: Proceedings of Food Innovation Asia Conference 2010: Indigenous Food Research and Development to Global Market, June 17-18
(2011) Trang:
Tạp chí: Proceedings of Food Innovation Asia Conference 2010: Indigenous Food Research and Development to Global Market, June 17-18
(2011) Trang:
Tạp chí: Proceedings of Food Innovation Asia Conference 2010: Indigenous Food Research and Development to Global Market, June 17-18
 

Crossref DOI of CTUJoS


BC thường niên 2018


Con số ấn tượng (VN | EN)


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...