Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Số 02 (2016) Trang: 63-68
Tải về

ARTICLE INFO

 

ABSTRACT

Received date: 29/07/2015

Accepted date: 19/02/2016

 

The application of data based mechanistic modeling approach to predict thermal histories of conductive foodstuffs during heating is reported. In the experiment, minced fish was filled in 307x113 steel cans as the conductive food. Step increase in heating medium was applied while the product temperature was recorded. The simplified refined instrumental variable algorithm was used as model parameter identification tool to obtain the best model order and parameters. As a result, the first order transfer function model is proved to be sufficiently enough for describing the heat transfer from heating medium to product with a high statistical significance (R2 > 0.99). In this model, a parameter related to the heat transfer coefficient was found and could be used to predict the product temperature during heating processes.

KEYWORDS

Thermal processing, heat transfer coefficient, modeling

 

Crossref DOI of CTUJoS


BC thường niên 2018


Con số ấn tượng (VN | EN)


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...