Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
4(11) (2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Liên kết: www.ijesrt.com
In recent years, the studying of nutrition component  and antioxidant charateristics  from natural food sources has 
become more necessary and popular.  In the  present work, seeds of  7  cultivars  from  Mekong River Delta, Vietnam
(MTĐ 760, MTĐ 176,  MTĐ 878.2,  MTĐ 517.8,  Cao San,  Japanese cultivar 17A and Nam Vang) of  soybean 
(Glycine max L. Merr.)  were investigated for proximate composition  and  antioxidant potential.  Soybean seeds  were 
found to be a rich source of protein  (37.56  –  40.32%, db), the lipid contents were found to be 18.16  –  20.93%  db, 
carbohydrate  were from 30.06 to 33.19%  db,  its  reducing sugar  seizes from 2.47  –  3.42%, db.  Beside, the variation 
of fiber and ash were in range of 4.10  –  5.20% and 4.73  –  5.35% db, respectively.  Acetone  extracts of the  soybean 
seeds cultivars exhibited a good antioxidant activity as determined in terms of total phenolic contents – TPC (2.49 ± 
0.04 – 3.10 ± 0.03 mg GAE/g), total flavonoid content – TFC (1.58 ± 0.05 – 2.38 ± 0.05 mg QE/g), Vitamin C (6.24 
± 0.12  –  7.12 ± 0.12  mg/g) and IC50 values (9.14 ± 0.04  -  10.65 ± 0.06  mg/ml).  The  MTĐ 760  cultivar  was
accessed as the best raw material  for  functional and high protein  soy food processing  such  as soymilk  and  tofu due 
to the highest levels of protein, TPC as well as antioxidant capacity.
Các bài báo khác
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 1-7
Tải về
Số 34 (2014) Trang: 20-27
Tải về
Số 28 (2013) Trang: 52-58
Tải về
Số 18b (2011) Trang: 53-62
Tải về
Vol. 54, Special issue: Agriculture (2018) Trang: 8-15
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 8-15
Tải về
Số 26 (2013) Trang: 89-95
Tải về
Số 06 (2017) Trang: 93-101
Tải về
Số 33 (2014) Trang: 97-103
Tải về
4(11) (2018) Trang: 2311-2316
Tạp chí: Journal of Multidisciplinary Engineering Science Studies
2 (2017) Trang: 10-14
Tạp chí: International Journal of Food Science and Nutrition
5(4) (2016) Trang: 616-622
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
5(4) (2016) Trang: 608-615
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
(2015) Trang: 131-135
Tạp chí: The 2 nd International Conference on Chemical Engineering, Food and Biotechnology 2015, Ho Chi Minh city
4(11) (2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3 (2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
1 (2013) Trang: 290
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 

Crossref DOI of CTUJoS


BC thường niên 2018


Con số ấn tượng (VN | EN)


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...