Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
32 (2020) Trang:
Tạp chí: Livestock Research for Rural Development

This study was carried out to determine how wilting and supplementation of rice bran (10% and 20%) would affect the ensiling characteristics of taro petioles and leaves (TPL). Samples were collected and measured for pH, dry matter, ammonia, oxalate, and organic acids on days 1, 7, 14, 21, 30, 45, and 60 of ensiling. It was shown that wilted TPL silage was high in dry matter (DM) and crude protein (CP) but low in oxalate content compared to fresh TPL silage. The addition of 20% rice bran in fresh TPL resulted in high fermentation quality with higher DM content and consistently low oxalate compared to TPL added with 10% or without supplementation. This result implies that TPL should be wilted before ensiling or should be ensiled with 20% of rice bran for better silage quality.

Các bài báo khác
(2016) Trang: 104-113
Tạp chí: 9th Vietnamese- Hungarian International Conference, Tra Vinh University, 22/9/2016
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...