Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
6 (2016) Trang:
Tạp chí: RSC Advances
Liên kết:

The effect of temperature and pressure on the batch hydrolysis of used cooking oil in fatty acids- (autocatalytic system), dilute acid- (pH 5.0), and dilute Cu-catalyzed systems (500 mg CuSO4 per kg solution) was studied. The reaction was carried out using a fixed water/acylglycerides molar ratio of 30 : 1 under various temperatures (200–250 °C) and initial pressures (1.96–4.90 MPa) for 2 h. Experimental data were processed statistically using ANOVA and the Spearman correlation method aside of conventional data interpretation. The Cu-catalyzed system was superior to the other systems. Temperature had greater effect on oil hydrolysis than initial pressure. The use of CO2 as the pressurizing gas altered fatty acid production and Cu soap formation particularly by oil dilution that also accompanied by a slight acidification of the aqueous phase. The water ionization constant was the most influencing property for fatty acid production and Cu soap formation.

 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...