Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
24 (2018) Trang: 10099-10108
Tạp chí: CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL

The effect of the protein environment on the formation and stabilization of an elusive catalytically active polyoxometalate (POM) species, K6[Hf(α2‐P2W17O61)] (1), is reported. In the co‐crystal of hen egg‐white lysozyme (HEWL) with 1, the catalytically active monomeric species is observed, originating from the dimeric 1:2 POM form, while it is intrinsically unstable under physiological pH conditions. The protein‐assisted dissociation of the dimeric POM was rationalized by means of DFT calculations. The dissociation process is unfavorable in bulk water, but becomes favorable in the protein–POM complex due to the low dielectric response at the protein surface. The crystal structure shows that the monomeric form is stabilized by electrostatic and water‐mediated hydrogen bonding interactions with the protein. It interacts at three distinct sites, close to the aspartate‐containing hydrolysis sites, demonstrating high selectivity towards peptide bonds containing this residue.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...