Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
2023 (2023) Trang: 10.1016
Tạp chí: Material Today: Proceedings

In Vietnam, overripped/partially damaged mangoes are often unsellable or sold at low prices. This study aim is to develop a technological solution to overcome the above situation. Some factors affected mango rice paper as ratio of starch (rice/tapioca), mixed starch/purée, glycerin concentration, and drying time. Sensory, color, texture, moisture content, and water activity were tested. The mixture of starch (1/1) was blended with purée (1/3), adding 3% glycerin and drying for 6.5 h created a harmony in the elasticity, color of product. Using overripped/partially damaged mangoes to make mango rice paper reduces waste and increases the value of mango fruits.

Keywords

Drying; Mango purée; Mixing ratio; Rice paper; Starch
Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...