Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 2023(2023) Trang: 6618300
Tạp chí: International Journal of Food Science

Mango purée is a byproduct of the current production processes (such as freeze-drying, dehydration) after the product shaping stage or grades II and III mangoes. Currently, fruit bar is a convenient and highly nutritious snack made from fruit. The objective of this study is to utilize mango byproduct in order to develop a fruit bar processing technology, which is based on evaluating the quality (color, break force, vitamin C content, and sensory) when varying the pH of mango purée and the concentration of added pectin. Additionally, total soluble solids (TSS) after blending at 80°C were also investigated. The increase in pH, pectin concentration of mango purée, and TSS after blending showed that vitamin C content in fruit bars tended to decrease. TSS results revealed that at TSS = 63°Bx, pH 3.3, and a pectin concentration of 1.3%, the product received a high rating of 6.3. Additionally, the vitamin C content of the product reached 7.82 mg/100 gDW. The results of this study are expected on the diversification of products from mango. Solving the situation that grades II and III mangoes are difficult to be commercialized and making the most of the byproduct mango flesh after certain production processes.

Các bài báo khác
Số tạp chí 13(2023) Trang: 295-301
Tạp chí: Online Journal of Animal and Feed Research
Số tạp chí 17(2023) Trang: 479-500
Tạp chí: International Journal of Management in Education
Số tạp chí 10(2023) Trang: 769-779
Tạp chí: International Journal of Membrane Science and Technology
Số tạp chí 12(2023) Trang:
Tạp chí: International Journal of Veterinary Science
Số tạp chí 31 Jan.(2023) Trang: 1-9
Tạp chí: International Journal of Pest Management


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...