Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
42 (2022) Trang: e125921
Tạp chí: Food Science and Technology

Termitomycesmushrooms are affluent in bioactive components contributing to their therapeutic properties. This study aimed to investigate the antioxidant, antibacterial, antifungal activities and the toxicity of Termitomycesextracts. Termitomycesmushrooms were collected from the South of Vietnam, separated into different parts, air-dried, ground into powder, and extracted with methanol and ethanol at a divergent temperature of evaporation. Termitomycesmycelial biomass extract was discovered to be efficient in scavenging the free radicals through DPPH assay. The extract exhibited potent efficacy against Gram-negative (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, and Salmonella typhimurium) and Gram-positive (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus) bacteria along with Candida albicansfungus applying the disc-diffusion method. Termitomycesextract underwent in vitro and in vivoexperiments revealed no toxicity. The Termitomycesmycelial biomass extract is a potential source in developing novel antioxidant, antibacterial and antifungal agents.

Các bài báo khác
Số 46 (2016) Trang: 17-22
Tải về
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...