Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 11(2023) Trang: 290–296
Tạp chí: Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences

"Cam" rice bran was considered a waste product from rice, which is rich in natural compounds and protein owing to its outstanding nutritional value. This study aimed to establish an optimization model for extracting protein from rice bran, with two responses: extraction yield (%) and protein content (%). The variable parameters included were pH (8.5-9.5), stirring time (3.5-4.5 h), and enzyme incubation temperature (85-95°C). The coefficient of determination for both models were above 0.95, indicating a high correlation between the actual and estimated values. The maximum extraction yield and protein content were achieved when the conditions were set at pH of 9.02, stirring time of 4.02 h, and extraction temperature of 90.6°C. Under these optimum conditions, the predicted protein extracted from rice bran was 43.03% (moisture

KEYWORDS: rice bran, protein content, optimization, nutritional value

Các bài báo khác
Số tạp chí 5(2023) Trang: 219-235
Tạp chí: Journal of Applied and Numerical Optimization
Số tạp chí 35(2023) Trang:
Tạp chí: Livestock Research for Rural Development
Số tạp chí Nguyen Hoang Phuong et al(2023) Trang: 153-164
Tạp chí: Studies in Computational Intelligence
Số tạp chí 22(2023) Trang: 341–349
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...