Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2021
Số tạp chí 19(2021) Trang: 76-81
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Đại học Đà Nẵng

This paper presents a new principle of the fresh lotus seed peeling unit (hereafter called as peeling part) by using two rollers rotating in the same direction but with different speeds. The peeling part was fabricated based on the new principle, and it was then tested and evaluated the efficiency. The input material of the peeling part is 21-24 days old fresh lotus seeds that have been cut around the seed circumference. The output product is lotus seeds of which the green shell has been separated. The results show that (1) The new peeling part worked efficiently with the successful peeling rate of 88%;
(2) The new peeling part overcomes the disadvantages of the previous principles. Especially, it is possible to customize the rolling distance of lotus seeds by changing the difference of rotational speeds of the two rollers; (3) The peeling part can peel the lotus seeds with different diameters; (4) The longer rolling distance of lotus seeds in the peeling part, the higher the success rate of shelling; (5) The success rate of peeling is proportional with the rotational speed of the roller.

 
Các bài báo khác
Số tạp chí 129(2021) Trang: 113-124
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Đại học Huế: Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn
Số tạp chí 130(2021) Trang: 97-106
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Đại học Huế: Khoa học Tự nhiên
Số tạp chí 130(2021) Trang: 87-96
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Đại học Huế: Khoa học Tự nhiên
Số tạp chí 2(2021) Trang: 90-96
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
Số tạp chí 4(2021) Trang: 96-116
Tạp chí: International Journal of Science and Management Studies (IJSMS)


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...