Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2015) Trang: 33-34
Tạp chí: Vietnamese-Japanese Students' Scientific Exchange Meeting, Bilateral Cooperation: Strategies for Sustainable Development, Kyoto University, October 31st, 2015
Liên kết:

The study aimed at detecting individual phenolics of six legume sprouts [mung bean (Vigna radiata), white cowpea (Vigna unguiculata), black bean (Vigna cylindrica), azuki bean (Vigna angularis), soybean (Glycine max) and peanut (Arachis hypogaea)] and evaluating the antioxidant capacity from various extracts of sprouts. The results showed that the phenolic contents significantly increased during germination in all legumes. The total phenolic contents were from 15.00 mg GAE (gallic acid equivalent) g-1 (mung bean) to 36.99 mg GAE g-1 (peanut) dry sample after five days of germination. The antioxidant activity also revealed the strong capacity of peanut sample after germination in both DPPH method and reducing power assay, which were 32.51% and 84.48%, respectively. Vary concentrations of 13 phenolic components including procatechuic acid, p-hydroxybenzoic acid, vanillic acid, caffeic acid, syringic acid, vanillin, ferulic acid, sinapic acid, p-coumaric acid, benzoic acid, ellagic acid, and cinnamic acid were detected in six selected germinated grains. Sinapic acid, ellagic acid, ferulic acid and cinnamic acid had high correlation to DPPH scavenging and reducing power activities.

Các bài báo khác
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 1-13
Tải về
Số 04 (2016) Trang: 63-70
Tải về
Số 44 (2016) Trang: 86-95
Tải về
(2022) Trang: 119-135
Tạp chí: TUYỂN TẬP HỘI NGHỊ NẤM HỌC TOÀN QUỐC LẦN THỨ 4 Tại Trường Đại học Cần Thơ Tháng 6/2022
4 (2021) Trang: 14-19
Tạp chí: International Journal of Agriculture and Biological Sciences
1 (2020) Trang: 116-123
Tác giả: Đỗ Tấn Khang
Tạp chí: Current Research in Agricultural and Food Science
08 (2020) Trang: 33-40
Tạp chí: International Journal of Agriculture and Biological Sciences
1 (2018) Trang: 1003
Tác giả: Đỗ Tấn Khang
Tạp chí: Annals of Biotechnology
60 (2018) Trang: 70-72
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam
(2015) Trang: 101
Tạp chí: Agricultural Sciences for Sustainable Development, Tokyo University of Agriculture, 7-9 November, 2015
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...