Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
1/2018 (2017) Trang: 73-80
Tạp chí: Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học

The aim of this study to investigate the bioactive properties including activities of bile salt hydrolase (BSH) enzyme, cholesterol reducing, lactic acid producing and antibacteria of 59 isolates of lactic acid bacteria (LAB) were isolated from fermented foods in Can Tho city. The results showed that there were only 17 isolates exhibited BSH activity. The 17 LAB isolates were also screened for lowering cholesterol in vitro, concentration of lactic acid and antimicrobial activity. The results demonstrated that the cholesterol concentration in growth medium of 17 isolates reduced about 30% – 75% after 24 hours of incubation. The highest lactic acid content was 26.83 ± 0.09 g/L. The results of antimicrobial activity detection showed that 17 isolates inhibited Escherichia coli ATCC 8739, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Pseudomonas aeruginosa; and 10 isolates inhibited Vibrio paraheamolyticus RIMD 2210633 and Enterobacter cloacae LMG 2683. Analysis of 16S rRNA sequences indicated that C.CP.1 shared 97% sequence homology with Lactobacillus sp., L.CP.8 showed 97% sequence similarity with Pediococcus sp. and L.CP.11 closely related 96% with Lactobacillus sp..

Các bài báo khác
Số 52 (2017) Trang: 29-36
Tải về
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...