Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2015
Số tạp chí 3(2015) Trang: 28-32
Tạp chí: Food and Nutrition Sciences

Adhering microflora profile is essential for the development and design of cleaning and sanitizing procedures,
which is a part of the HACCP system. The profile provides a complete view of the target microorganisms that can potentially
contaminate food products. The aim of this study is, therefore, focused on examination of microbial population adhered to the
equipment surfaces at seafood processing plant. Adhering microflora was evaluated by installing the stainless steel coupons on
the surface of equipment. Seventy stainless steel coupons were attached on 7 different locations at seafood processing plant
and then fourteen coupons were collected at 1, 2, 3, 5 and 9 weeks interval. The population of bacteria adhered on samples
were enumerated using swab test and spread plate method on different selective microbiological media. The total viable count
and Pseudomonas spp. population found on the stainless steel coupons were ranged from 101 to 106cfu/cm2. The results also
indicated that mature biofilm might form at some locations after three weeks. After 5 weeks, the highest viable bacterial
population (106cfu/cm2) was observed on the stainless steel coupons attached in the trolley used for carrying the soup. These
finding supported that the appropriate cleaning and sanitizing procedure should be strictly applied to assure safety in food
processing plant.

Keywords: Biofilm Formation, Microflora, Stainless Steel Coupon, Seafood Processing

Các bài báo khác
Số tạp chí 31(2015) Trang: 118-123
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 50(2015) Trang: 2060-2065
Tạp chí: Separation Science and Technology
Số tạp chí Số 1(2015) Trang: 1-21
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 106(2015) Trang: 152904
Tạp chí: Applied Physics Letters (APL)
Số tạp chí CAS paper No 96(2015) Trang: 1-33
Tạp chí: Centre for International Management and Development Antwerp
Số tạp chí 4(1)(2015) Trang: 1-8
Tạp chí: Nova Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 28(9)(2015) Trang: 1354-1361
Tạp chí: Asian-Australasian Journal of Animal Sciences
Số tạp chí 60(2015) Trang: 265-271
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 60(2015) Trang: 493-500
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3(2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 2015(2015) Trang: Article ID 19
Tác giả: Lê Thanh Tùng
Tạp chí: Journal of Nonlinear Functional Analysis

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...