Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2015
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
In recent years, the studying of nutrition component  and antioxidant charateristics  from natural food sources has 
become more necessary and popular.  In the  present work, seeds of  7  cultivars  from  Mekong River Delta, Vietnam
(MTĐ 760, MTĐ 176,  MTĐ 878.2,  MTĐ 517.8,  Cao San,  Japanese cultivar 17A and Nam Vang) of  soybean 
(Glycine max L. Merr.)  were investigated for proximate composition  and  antioxidant potential.  Soybean seeds  were 
found to be a rich source of protein  (37.56  –  40.32%, db), the lipid contents were found to be 18.16  –  20.93%  db, 
carbohydrate  were from 30.06 to 33.19%  db,  its  reducing sugar  seizes from 2.47  –  3.42%, db.  Beside, the variation 
of fiber and ash were in range of 4.10  –  5.20% and 4.73  –  5.35% db, respectively.  Acetone  extracts of the  soybean 
seeds cultivars exhibited a good antioxidant activity as determined in terms of total phenolic contents – TPC (2.49 ± 
0.04 – 3.10 ± 0.03 mg GAE/g), total flavonoid content – TFC (1.58 ± 0.05 – 2.38 ± 0.05 mg QE/g), Vitamin C (6.24 
± 0.12  –  7.12 ± 0.12  mg/g) and IC50 values (9.14 ± 0.04  -  10.65 ± 0.06  mg/ml).  The  MTĐ 760  cultivar  was
accessed as the best raw material  for  functional and high protein  soy food processing  such  as soymilk  and  tofu due 
to the highest levels of protein, TPC as well as antioxidant capacity.
Các bài báo khác
Số tạp chí 31(2015) Trang: 118-123
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 50(2015) Trang: 2060-2065
Tạp chí: Separation Science and Technology
Số tạp chí Số 1(2015) Trang: 1-21
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 106(2015) Trang: 152904
Tạp chí: Applied Physics Letters (APL)
Số tạp chí CAS paper No 96(2015) Trang: 1-33
Tạp chí: Centre for International Management and Development Antwerp
Số tạp chí 4(1)(2015) Trang: 1-8
Tạp chí: Nova Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 28(9)(2015) Trang: 1354-1361
Tạp chí: Asian-Australasian Journal of Animal Sciences
Số tạp chí 60(2015) Trang: 265-271
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 60(2015) Trang: 493-500
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3(2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 2015(2015) Trang: Article ID 19
Tác giả: Lê Thanh Tùng
Tạp chí: Journal of Nonlinear Functional Analysis


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...