Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2016
Số tạp chí 57(2016) Trang: 1-10
Tạp chí: International Letters of Natural Sciences
Liên kết:

This study was conducted to determine the correlation between of salinity stress on growth and phenolic compounds in rice. It was observed that salinity stress caused a significant decrease in shoot lengths, fresh and dry weights of all rice varieties. Under salinity stress, changes of chemical contents also differed among phenolic compounds and rice cultivars. Total phenolics and flavonoids, and contents of vanillin and protocatechuic acid in tolerant varieties were strongly increased, whereas in contrast, they were markedly reduced in the susceptible cultivar. Ferulic acid and p-coumaric acid were detected only in tolerance rice. Vanillin and protocatechuic acid may play a role, but ferulic acid and p-coumaric acid may be much involved in the tolerant mechanism against salinity stress. Ferulic acid and p-coumaric acid and their derivatives are potent to be exploited as promising agents to reduce detrimental effects of salinity stress on rice production.

Các bài báo khác
Số tạp chí 10(2016) Trang: 813-820
Tạp chí: International Journal of Automation Technology
Số tạp chí 64(Supplement 1)(2016) Trang: S53-S63
Tạp chí: Japanese Journal of Veterinary Research
Số tạp chí 28(2016) Trang: 195401-195409
Tạp chí: Journal of Physics: Condensed Matter
Số tạp chí 56(2016) Trang: 25-39
Tạp chí: International Letters of Natural Sciences
Số tạp chí 4(2016) Trang: 14-26
Tạp chí: International Journal of Pharmacology, Phytochemistry and Ethnomedicine
Số tạp chí 10.3389/fenvs.2016.00019(2016) Trang: 1-23
Tạp chí: Frontiers in Environmental Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...