Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2020
Số tạp chí 49(2020) Trang:
Tạp chí: MALAYSIAN APPLIED BIOLOGY
Liên kết:

Mushrooms of the Pleurotus spp. are very sensitive and the shelf-life of mushrooms is limited, that is a few days under normal or low temperatures, which is a limitation in the distribution and marketing of fresh products. To extend their shelf life, drying methods need to be applied. Total drying time decreased with increased drying temperatures (960 and 330 min of drying at 40 and 70°C, respectively). The drying curve equations is establised as y=a.exp(-kt) (R2>0.95). These equations can be applied to predict moisture reduction during drying of Pleurotus spp. at the temperature ranges studied. Besides, effect of drying methods (convection, sun and solar drying) was investigated. Results showed that the quality of sample treated with solar drying was higher than others. In the solar drying samples, the highest protein, carbohydrate, flavonoid, β-glucan content (in dry basis) were 16.22%, 24.84% and 5.82 mg QE/gm, 0.41%, respectively. The antioxidant capacity (FRAP and DPPH) was 362.58 mM Fe2+/gm and 62.35%, respectively. The lighter color was obtained for the mushroom dried using a solar dryer.

Các bài báo khác
Số tạp chí 4(2020) Trang: 50-54
Tạp chí: International Journal of Trend in Scientific Research and Development
Số tạp chí 8(2020) Trang: 1387 - 1393
Tạp chí: Universal Journal of Educational Research
Số tạp chí 0(2020) Trang: 1-12
Tạp chí: Innovation in Language Learning and Teaching
Số tạp chí 10(2020) Trang: 1-3
Tạp chí: INDIAN JOURNAL OF APPLIED RESEARCH
Số tạp chí 5(2020) Trang: 95-114
Tạp chí: European Journal of Foreign Language Teaching
Số tạp chí 8(2020) Trang: 3430 - 3438
Tạp chí: Universal Journal of Educational Research
Số tạp chí 185(2020) Trang: 416–432
Tạp chí: Journal of Optimization Theory and Applications
Số tạp chí 7(2020) Trang: 142-145
Tạp chí: International Journal of Research and Scientific Innovation
Số tạp chí 9(2020) Trang: 1173-1178
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENTIFIC & TECHNOLOGY RESEARCH
Số tạp chí 7(2020) Trang: 110-113
Tạp chí: International Journal of Research and Scientific Innovation
Số tạp chí 9(2020) Trang: 1149-1155
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENTIFIC & TECHNOLOGY RESEARCH


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...