Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 5(2021) Trang:
Tạp chí: Food Research

Oyster mushrooms are used as raw materials for sauce because of their enhanced nutritious and sensory flavour. The study was aimed to select the optimal parameters of moromi fermentation of oyster mushrooms sauce. Optimizing moromi fermentation from oyster mushrooms by response surface method (RSM) was conducted with 3 factors including salt concentration (15-25% w/v), the brine ratio [150-250% (compared to raw materials, v/w)] and fermentation time (50-70 days). The central composite design used for optimizing the effect of salt concentration, amount of brine and fermentation time showed that the parameters were in agreement with the quadratic regression models well with R2>0.95. Based on the response surface plots, the optimal parameters of moromi fermentation were salt concentration 20% (w/v), brine ratio 190% (compared to raw materials, v/w) and 60 days of fermentation time. In the optimized condition, the chemical composition (reducing sugar, amino protein, total acids) and the bioactive compounds (β-glucan, total phenolic, total flavonoid) (per kg of dry matter) of fermentation sauce were 258.94 g, 204.76 g, 99.06 g, 86.57 g, 108.32 mg TAE and 93.78 mg QE, respectively.

Các bài báo khác
Số tạp chí 28(2021) Trang: 379-393
Tạp chí: Journal of Leadership and Organizational Studies
Số tạp chí 616(2021) Trang: 126326
Tạp chí: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-13
Tạp chí: Discrete Mathematics, Algorithms and Applications
Số tạp chí 8(2021) Trang: 519-526
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-17
Tạp chí: Vietnam Journal of Mathematics
Số tạp chí 20(2021) Trang:
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Số tạp chí 8(2021) Trang: 1045-1056
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...