Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 20(2021) Trang:
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Liên kết:

Background. A statistical model was developed in this study to describe lactic acid production through a fermentation process of carrot in a rice bran bed by Lactobacillus plantarum. Materials and methods. Response surface methodology (RSM) based on Box-Behnken design was employed to statistically evaluate and optimize the conditions for maximum lactic acid production. Results. The significance and interaction of salt concentration, water and initial L. plantarum starter density on final lactic acid content were found. With the use of the developed quadratic model equation, a maximum achieved lactic acid content of 1.35% was obtained in a rice bran bed fermentation process at optimum operating conditions of approximately 2.95% salt, 48.24% water and 2.9 log cfu/g of L. plantarum. After fermentation, the amount of total polyphenol content, antioxidant activity and carbohydrate had increased while the β-carotene in carrot was significantly retained (92.84%). Conclusion. The above results could provide a practical basis for the fermentation process in rice bran bed to produce a delicious and reliable product using L. plantarum strain XK 1.4 which could be a significant contribution to the food industry

Các bài báo khác
Số tạp chí 28(2021) Trang: 379-393
Tạp chí: Journal of Leadership and Organizational Studies
Số tạp chí 616(2021) Trang: 126326
Tạp chí: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-13
Tạp chí: Discrete Mathematics, Algorithms and Applications
Số tạp chí 8(2021) Trang: 519-526
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-17
Tạp chí: Vietnam Journal of Mathematics
Số tạp chí 8(2021) Trang: 1045-1056
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...