Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 5(2021) Trang: 409-416
Tạp chí: Food Research

Cashew apple (Anacardium occidentale) is considered as a by-product of the cashew processing industry. Efficient utilization of this material source contributes to valorization of cashew and reduces the burden of agricultural waste placed on the environment. This study investigated the effects of various blanching conditions on the total tannins, the ascorbic content and the phenolic contents of cashew apples. The three parameters including blanching temperature, blanching duration and salt concentration of the blanching solution were considered. It was found that optimal blanching conditions (heating at 70°C, NaCl concentration at 1% within 2 mins) resulted in cashew apples with vitamin C content and tannin retention rate of about 78.125% and 45% compared to those of the fresh samples, respectively. The cashew apple texture seemed to be insensitive to the heating process, however, the colors (mainly red gamuts of carotenoids) were lost during blanching.

Các bài báo khác
Số tạp chí 18(2021) Trang: 264-281
Tác giả: Dương Văn Học
Tạp chí: Manchester Journal of International Economic Law
Số tạp chí 4(2021) Trang: 2342-2344
Tạp chí: International Journal of Social Science and Human Research
Số tạp chí 15(2021) Trang: xxx
Tác giả: Nguyễn Duy Sang
Tạp chí: Journal of Taibah University for Science
Số tạp chí 22(2021) Trang: 110-123
Tạp chí: Turkish Online Journal of Distance Education-TOJDE
Số tạp chí 3(2021) Trang: 1-15
Tạp chí: Communications in Statistics - Simulation and Computation
Số tạp chí 3(2021) Trang: 1-16
Tạp chí: Communications in Statistics - Simulation and Computation


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...