Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
6 (2022) Trang: 101-106
Tạp chí: Food Research

Fourteen prominent cocoa varieties commonly cultivated in the central highlands of Vietnam were characterized based on their physico-chemical properties. The mass ratio and bean size (value index), as well as proximate composition (total protein, ash, moisture, and lipid content) of the dried fermented cocoa beans, were measured using the AOAC methods. The results showed that cocoa bean variety TD8 recorded the largest size (1.5 g of mass, 25.02 mm of length, 14.28 mm of width and 7.96 mm of thickness). The moisture content of the sampled cocoa beans was in the range of 5.64 and 6.99 (%wb) and the ash content measured between 3.67 and 2.47 (%wb). Noticeably, the fat content of seven (TD1, TD2, TD5, TD11, TD12, TD13, TD14) out of the fourteen beans sampled was over 50%. Thus these varieties have great potential for industrialized cultivation and cocoa breeding projects.

Các bài báo khác
Số 39 (2015) Trang: 1-6
Tải về
Số 05 (2006) Trang: 123-130
Tải về
Số 36 (2015) Trang: 47-56
Tải về
Số 04 (2016) Trang: 81-86
Tải về
Tập 55, Số 5 (2019) Trang: 9-15
Tải về
19 (2021) Trang: 8-12
Tạp chí: nternational Journal of Innovations in Engineering and Technology
(2014) Trang: 65-65 (poster)
Tạp chí: The 3rd Asia Pacific Symposium on Postharvest Research, education and Extension (8-11 December 2014, Hp Chi Minh city, Vietnam)
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...