Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
6 (2013) Trang: 3481-3489
Tạp chí: Food and Bioprocess Technology

The study investigated the effects of hydrodistillation, supercritical CO2 extraction (SCE) and hexane extraction on yield, chemical composition, antimicrobial and antioxidant activities of lavender (Lavandula angustifolia L.) essential oil. The SCE produced yields significantly higher than hydrodistillation and comparable to the yield that of the solvent extraction. The chemical composition of extracts depended on the extraction methods. Linalool, linalyl acetate, camphor and borneol were the most abundant components in all extracts collectively constituting about 80% of the essential oil. Essential oil from SCE was free from thermal degradation and undesired compounds, unlike products of hydrodistillation and hexane extraction. Extracts of SCE and hydrodistillation had higher antimicrobial activity than hexane extracts. The antioxidant activity of SCE extracts significantly higher than the others extracts and was similar to that of standard antioxidant. It can be concluded that SCE is a promising process for the extraction of lavender essential oil.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 3 (2019) Trang: 1-7
Tải về
(2015) Trang: 1-98
Tác giả: Lưu Thái Danh
Tạp chí: 6th International Conference on Vetiver (ICV6)Da Nang, Vietnam. May 5-8th 2015
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...