Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2017
Số tạp chí 6(2017) Trang:
Tạp chí: Foods
Liên kết:

This research was conducted to exploit the waste of used plant parts from the widely marketed moth orchid cultivar (Phalaenopsis Sogo Yukidian “V3”). Various extracts of roots, stems, and leaves were evaluated for total phenolics, total flavonoids, and antioxidant capacity. The bound extract from stems contained the highest total phenolics (5.092 ± 0.739 mg GAE (gallic acid equivalent)/g DW (dry weight)). The maximum total flavonoids (2.218 ± 0.021 mg RE (rutin equivalent)/g DW) were found in the hexane extract of leaves. Ethyl acetate extract from roots showed the greatest antioxidant activity compared to other extracts. Of these extracts, the IC50 values of these samples were 0.070 mg/mL, and 0.450 mg/mL in a free radical 1,-diphenyl-picryl-hydrazyl (DPPH) assay and reducing power method, respectively. The lipid peroxidation inhibition (LPI) was found to be 94.2% using the β-carotene bleaching method. Five phenolic compounds including caffeic acid, syringic acid, vanillin, ellagic acid, and cinnamic acid were quantified by high performance liquid chromatography (HPLC). It is suggested that the roots of the hybrid Phalaenopsis Sogo Yukidian “V3” cultivar may be exploited as an effective source of antioxidants. 

Các bài báo khác
Số tạp chí 3(2017) Trang: 1853-1859
Tạp chí: Journal of Multidisciplinary Engineering Science Studies (JMESS)
Số tạp chí Online First(2017) Trang: 1-17
Tạp chí: Optimization Letters
Số tạp chí Volume 8 Issue 11(2017) Trang: 37-43
Tạp chí: International Journal of Advanced Computer Science and Applications (IJACSA)
Số tạp chí Volume 7, Issue 1 Ver. I(2017) Trang: 57-67
Tạp chí: IOSR Journal
Số tạp chí 9(3)(2017) Trang: 30-37
Tạp chí: Carpathian Journal of Food Science and Technology
Số tạp chí 1(2017) Trang: 1-12
Tạp chí: Central European Journal of Operations Research
Số tạp chí 28 (1)(2017) Trang: 84-125
Tạp chí: International Journal of Logistic Systems and Management
Số tạp chí Vol.14 No.1(2017) Trang: 73-87
Tạp chí: Asian Journal of Agriculture and Development (AJAD)
Số tạp chí 2(2017) Trang: 43-52
Tạp chí: Saudi Journal of Humanities and Social Sciences
Số tạp chí 909(2017) Trang: 280-285
Tạp chí: Materials Science Forum
Số tạp chí Vol. 2, No. 3(2017) Trang: 170-175
Tác giả: Mai Phú Hợp
Tạp chí: Journal of Business and Economic Development
Số tạp chí 680(2017) Trang: 44-50
Tạp chí: Chemical Physics Letters
Số tạp chí 12 (2)(2017) Trang: 60-72
Tạp chí: PHRANAKHON RAJABHAT RESEARCH JOURNAL (Humanities and Social Sciences)
Số tạp chí 3(2017) Trang: 829-841
Tạp chí: International Journal of Applied and Computational Mathematics
Số tạp chí 118(7/8)(2017) Trang: 354-363
Tạp chí: Information and Learning Science

Crossref DOI of CTUJoS


BC thường niên 2018


Con số ấn tượng (VN | EN)


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...