Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2017
Số tạp chí VOL. 26, NO. 9(2017) Trang: 1070–1082
Tạp chí: JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
Liên kết:

In this study, kinetic evaluation of enzymatic hydrolysis of catfish (Pangasius hypophthalmus) by-product meat was conducted. The effects of key factors such as type of proteases (neutrase, papain, and bromelain), enzyme to substrate ratio (E/S), substrate concentration, and extent of hydrolysis on process efficiency, properties and functionalities of hydrolysates were evaluated. The results demonstrated that, for catfish shredded meat, bromelain and papain had higher affinity than neutrase. Kinetics parameters Vm and Km of neutrase, papain, and bromelain were 4.486, 9.060, and 18.249 μM/min and 35.433, 6.582, and 7.034 g/l, respectively. Optimal E/S ratios of neutrase, papain, and bromelain were estimated to be 0.92, 2.76, and 3.31 mg/g. At optimal E/S, the highest possible substrate concentrations were found to be 108.4 g/l for neutrase, 36.2 g/l for papain, and 135.8 g/l for bromelain. Both kinetics study and sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) analysis showed that bromelain and papain had higher proteolytic activity toward catfish protein than neutrase. A significant increase in antioxidant activity of hydrolysates was observed with neutrase and papain hydrolysate, but not with bromelain. The results could be helpful for industrial processors to develop an efficient process for catfish by-product valorization.

Các bài báo khác
Số tạp chí 3(2017) Trang: 1853-1859
Tạp chí: Journal of Multidisciplinary Engineering Science Studies (JMESS)
Số tạp chí Online First(2017) Trang: 1-17
Tạp chí: Optimization Letters
Số tạp chí Volume 8 Issue 11(2017) Trang: 37-43
Tạp chí: International Journal of Advanced Computer Science and Applications (IJACSA)
Số tạp chí Volume 7, Issue 1 Ver. I(2017) Trang: 57-67
Tạp chí: IOSR Journal
Số tạp chí 9(3)(2017) Trang: 30-37
Tạp chí: Carpathian Journal of Food Science and Technology
Số tạp chí 1(2017) Trang: 1-12
Tạp chí: Central European Journal of Operations Research
Số tạp chí 28 (1)(2017) Trang: 84-125
Tạp chí: International Journal of Logistic Systems and Management
Số tạp chí Vol.14 No.1(2017) Trang: 73-87
Tạp chí: Asian Journal of Agriculture and Development (AJAD)
Số tạp chí 2(2017) Trang: 43-52
Tạp chí: Saudi Journal of Humanities and Social Sciences
Số tạp chí 909(2017) Trang: 280-285
Tạp chí: Materials Science Forum
Số tạp chí Vol. 2, No. 3(2017) Trang: 170-175
Tác giả: Mai Phú Hợp
Tạp chí: Journal of Business and Economic Development
Số tạp chí 680(2017) Trang: 44-50
Tạp chí: Chemical Physics Letters
Số tạp chí 12 (2)(2017) Trang: 60-72
Tạp chí: PHRANAKHON RAJABHAT RESEARCH JOURNAL (Humanities and Social Sciences)
Số tạp chí 3(2017) Trang: 829-841
Tạp chí: International Journal of Applied and Computational Mathematics
Số tạp chí 118(7/8)(2017) Trang: 354-363
Tạp chí: Information and Learning Science

Crossref DOI of CTUJoS


BC thường niên 2018


Con số ấn tượng (VN | EN)


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...