Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2020
Số tạp chí 3(2020) Trang: 1-8
Tạp chí: Journal of Advanced Research in Food Science and Nutrition

The present study investigated the effect of different drying methods on the drying kinetics and antioxidant activity of pink lotus flowers to identify the suitable drying models describe the dehydration as well as drying conditions giving minimum loss of antioxidant compounds and antioxidant properties of product. Samples were dried by Freeze Drying (FD), Oven Drying (OD) at 40, 50 and 60oC, Microwave Drying (MWD) with the powers of 140, 420 and 700 W. Drying kinetics from OD and MWD were analyzed mathematically and the dehydration data was statistically analyzed to obtain best fit among all available models basing on coefficient of determinations (R2), reduced chi-square (χ2) and Root Mean Square Error (RMSE). The dried lotus flowers were analyzed Total Polyphenol Contents (TPC), Total Flavonoid Contents (TFC) and Antioxidant Activity (AA). It was found that the Midilli et al. model is the most appropriate model for drying behavior of samples by both OD and MWD. The activation energies of drying were 56.29 kJ/mol and 6.48 W/g for OD and MWD, respectively. FD was found to be the best method to give the highest antioxidant activity for lotus flowers and the next one was the OD at 50oC.

Các bài báo khác
Số tạp chí 24(2020) Trang: 97-107
Tạp chí: Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries
Số tạp chí 9(2020) Trang: 8988-8994
Tạp chí: International Journal of Advanced Trends in Computer Science and Engineering
Số tạp chí 10(2020) Trang: 37-51
Tạp chí: International Journal of Knowledge-Based Organizations (IJKBO)
Số tạp chí 9(2020) Trang: 1-2
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENTIFIC RESEARCH
Số tạp chí 4(2020) Trang: 1070-1074
Tạp chí: International Journal of Trend in Scientific Research and Development
Số tạp chí 5(2020) Trang: 49-56
Tạp chí: International Journal of Business Marketing and Management (IJBMM)
Số tạp chí 6(2020) Trang: 250-272
Tạp chí: International Journal of Research in Education and Science
Số tạp chí 7(2020) Trang:
Tạp chí: F1000Research
Số tạp chí 78(2020) Trang: 563–580
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 30(2020) Trang: 1724-1755
Tạp chí: SIAM Journal on Optimization
Số tạp chí x(2020) Trang: 1-21
Tạp chí: Mineral Processing and Extractive Metallurgy Review
Số tạp chí 18(2020) Trang: 488- 500
Tạp chí: Thai Journal of Mathematics
Số tạp chí 5(2020) Trang: 89-92
Tạp chí: International Journal of Research and Innovation in Applied Science
Số tạp chí 17(2020) Trang: 607-622
Tạp chí: International Journal of Nanotechnology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...