Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 45(2021) Trang: 642-657
Tạp chí: Journal of Food Processing and preservation

This study aimed to evaluate whether ergothioneine (ESH) accumulated in catfish muscle affected to fillet quality during frozen storage. The fish after fed by feed supplemented 0 to 15% concentrated extract (CE) from Flammulina velutipes for 30 days were filleted and stored at −18 ± 0.2°C for 90 days. The results show that with 10% CE, the highest accumulation of ESH in fish muscle was 21.02 mg/Kg. During preservation, ESH decreased gradually with DPPH. Peroxide and FFA were the lowest value at 1.09 meq/Kg and 0.35% on day 90, respectively. L* achieved lower while a* and b* values were quite stable during the first 60 days. The a* dropped slightly, but the b* and ∆E increased slowest from days 60 to 90. The muscle hardness was more stable during storage. Therefore, high accumulation of ESH in catfish muscle could prevent lipid oxidation, improving color stability, and limit soft structure during frozen storage.

Các bài báo khác
Số tạp chí 9(2021) Trang: 334-344
Tạp chí: Journal of International Scientific Publications
Số tạp chí Volume 04(2021) Trang: 3292-3296
Tạp chí: International Journal of Social Science and Human Research
Số tạp chí 4(2021) Trang: 188-203
Tạp chí: International Journal of Science and Management Studies (IJSMS)
Số tạp chí 0(2021) Trang: 1-8
Tạp chí: Numerical Algebra, Control and Optimization


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...