Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2018
Số tạp chí 1(3)(2018) Trang: 41-45
Tạp chí: Journal of Vietnam Agricultural Science and Technology
Liên kết:

The experiment was conducted on a gac–papaya juice to determine the effects of cooking conditions (open boiler system and closed system) on product quality and antioxidant activity. The samples were subjected to cooking for different lengths of time for each of the processing conditions. The main effect of cooking condition (time, temperature, type of cooking) was determined by using ANOVA. The physicochemical properties and antioxidant activity of the product were measured. The physicochemical properties (Brix, pH and viscosity) of gac-papaya juice changed significantly during heating time. The lycopene content significantly increased (p < 0.05) when the period of boiling increased (at different cooking conditions) between 0 to 5 minutes. However, both the b-carotene and the Vitamin C content decreased significantly (p < 0.05) as boiling period increased between 0 to 5 minutes. Processing of juice in open boiler system led to a significant decrease in ascorbic acid and beta-carotene whilst vacuum cooking preserved these compounds. The degradation of these compounds followed a first-order model. The antioxidant activity (AA) of these products (i.e., boiling in closed and open system) was also determined. In both boiling conditions, significant increasing antioxidant activity was found.

Các bài báo khác
Số tạp chí Q.21, số 2(2018) Trang: 19-25
Tạp chí: Chuyên san Đo lường, Điều khiển và Tự động hóa, ISSN: 1859-0551
Số tạp chí Q.21, số 2(2018) Trang: 11-18
Tạp chí: Chuyên san Đo lường, Điều khiển và Tự động hóa, ISSN: 1859-0551
Số tạp chí 1(3)(2018) Trang: 82-87
Tạp chí: Journal of Vietnam Agricultural Science and Technology
Số tạp chí 608(2018) Trang: 181-184
Tạp chí: Vietnam Journal of Construction
Số tạp chí 11(2018) Trang: 217-220
Tạp chí: Vietnam Journal of Construction
Số tạp chí 127(1D)(2018) Trang: 63-72
Tạp chí: Hue University Journal of Science: Natural Science
Số tạp chí 239(2018) Trang: 81-87
Tạp chí: KHKT Chăn Nuôi
Số tạp chí tháng 8(2018) Trang: 249-254
Tạp chí: Nông nghiệp và phát triển nông thông
Số tạp chí 229(2018) Trang: 74-78
Tạp chí: Tạp Chí Khoa Học Kỹ Thuật Chăn Nuôi
Số tạp chí 239(2018) Trang: 88-93
Tạp chí: Tạp chí KHKT Chăn nuôi
Số tạp chí 17(2018) Trang: 112-116
Tạp chí: Kỹ yếu Hội thảo Quốc gia Bệnh hại Thực vật Việt Nam lần thứ 17


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...