Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2021
Số tạp chí 10(2021) Trang:
Tạp chí: Plants

Some physicochemical characteristics and bioactive compounds of three varieties of black cherry tomato (Indigo Rose, OG, F1:001) grown in Vietnam were investigated. The results showed that the two varieties OG and F1:001 have roughly the same size with weight, height, diameter, geometric diameter and surface area ranging from 21.62 to 22.25 g, 25.69 to 26.40 mm, 24.46 to 25.11 mm, 24.86 to 25.53 mm and 19.47 to 20.51 cm2, respectively. Meanwhile, the Indigo variety is twice as large with the corresponding parameters as 45.2 g, 48.03 mm, 55.18 mm, 52.69 mm and 87.20 cm2. All three varieties are in a spherical shape with sphericity and aspect ratios ranging from 96.72 to 109.69% and 0.951 to 1.149, respectively. The variety of OG contained higher levels of bioactive compounds, especially anthocyanin, not only in the skin but also in the outer tissue. Six anthocyanin compounds were identified in the two varieties of OG and Indigo Rose while only four anthocyanin compounds were found in the variety of F1:001. Among them, two new compounds (delphinidin-3-(p-coumaroyl)-glucoside and delphinidin-3-(p-coumaroyl)-glucoside-arabinoside) were discovered in all three varieties. The finding of this study will be a basis for consumers to better understand the nutritious properties of black cherry tomatoes grown in Vietnam, thereby promoting the need to grow and consume this beneficial fruit. The study also provides the important physicochemical parameters of black cherry tomatoes, which are the initial basis for fruit preservation and processing.

Các bài báo khác
Số tạp chí 8(2021) Trang: 883-898
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 17(2021) Trang:
Tạp chí: Tạp chí khoa học ĐH Mở TP HCM: Kinh tế và Quản trị Kinh doanh (HCMCOUJS-Kinh tế và Quản trị Kinh doanh)
Số tạp chí 226(2021) Trang: 131-140
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 323 - 331
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 292 - 299
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 243 - 250
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 158-167
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 63(2021) Trang: 98-104
Tạp chí: Tạp chí Khoa Học Giáo Dục Kỹ Thuật, Trường Đại Học Sư Phạm Kỹ Thuật - TP.HCM
Số tạp chí 63(2021) Trang: 57-64
Tạp chí: Tạp Chí Khoa Học Giáo Dục Kỹ Thuật - Trường Đại Học Sư Phạm Kỹ Thuật - TP.HCM
Số tạp chí 13(2021) Trang: 167-179
Tạp chí: Lecture Notes in Computer Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...