Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Kỷ yếu hội nghị quốc tế 2013
Số tạp chí (2013) Trang: 168-173
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Liên kết:

The traditional product, named "Mam chua ca sac" or "Mam tieu xuong", is a sour fermented soft bone fish (Trichogaster trichopterus , Trichogaster microlepis). Fish was mixed with salt, sugar, ethanol, powder grilled rice, garlic, chilli and naturally fermented at 28-30oC within a span of 20-30 days. Fermented products had the harmonious combination of sweet, sour,and salty taste; especially, still remianed the whole shape of fish but their skeleton turned very soft that it seems boneless in the sense of taste. Investigating the factors affecting to the soft bone process indicated that the bone was soaked in organic acid solution (lactic acid, acetic acid) at pH 4 during 72 hours, the calcium dissolved into soaking solution but the whole bone frame still remained and made fish bone soft. Also, the same result was obtained when fish bone was soaked in MRS broth medium (inoculated with isolated lactic acid and bacteria Pediococcus acidilactici, Lactobacillus farciminis at pH 4-pH 5; then, sterilized at 121oC for 15 minutes) in a periods of 72 hours soaking hours, 40-60% of calcium dissolved into solution. After this stage, a small amount of calcium spread out and the change of calcium percentage in fish bone was not significant. As the result, fish bone became soft and the whole bone frame remained in the medium of pH less than 5.

Các bài báo khác
Số tạp chí (2013) Trang:
Tác giả: Võ Văn Chương
Tạp chí: La motivation dans l'apprentissage et l'enseignement du FLE - Centre Regional Francophone pour l'EUrope Centrale et Oriental (CREFECO), Sofia, 23-25/10/2013
Số tạp chí (2013) Trang: 93
Tạp chí: The 10th Annual conference of the Asian reproductive Biotechnology society
Số tạp chí Số 2(2013) Trang: Article No.: 2
Tạp chí: The 2nd International Workshop on Cloud Intelligence (Cloud-I 2013)
Số tạp chí (2013) Trang: 2291
Tạp chí: European Geosciences Union General Assembly 2013, Vienna | Austria | 07 ? 12 April 2013
Số tạp chí (2013) Trang: Track E in Programme, ISSN number: 2295 - 1687
Tạp chí: 10th Worshop on Corporate Governance, Brussels, October 10-11, 2013
Số tạp chí 2(2013) Trang: 530-538
Tác giả: Phạm Xuân Minh
Tạp chí: 2nd Applied International Business Conference 7-8/12/2013, Malaysia
Số tạp chí 15(2013) Trang: 22-28
Tạp chí: Space, Time and Ambient Intelligence 2013 (STAMI 2013), Washington USA. July 14?18, 2013
Số tạp chí (2013) Trang: 386-392
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Số tạp chí (2013) Trang:
Tạp chí: XIVth International Conference on Biological Inorganic Chemistry, Grenoble-France 22-27 July 2013
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tạp chí: The Vietnamese seafood sector A value chain analysis
Số tạp chí 1(2013) Trang: 67
Tạp chí: Land Tenure Journal
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tác giả: Võ Văn Dứt
Tạp chí: The proceedings of the SOM PhD Annual Conference 2013
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tạp chí: International YOUNG SCIENTISTS CONFERENCE on thIntegrated Research on Disaster Risk, Future Earth and Sustainability
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tác giả: Trần Văn Tỷ
Tạp chí: International YOUNG SCIENTISTS CONFERENCE on thIntegrated Research on Disaster Risk, Future Earth and Sustainability
Số tạp chí 1(2013) Trang: 108
Tạp chí: THE 2013 INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING
Số tạp chí 1(2013) Trang: 28
Tạp chí: The 2013 International Workshop on Excellent Engineering Education
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tạp chí: Economic Impact of Water Pollution on Rice Production in Vietnam
Số tạp chí 3(2013) Trang: 61
Tạp chí: International perspectives on water quanlity management and pollutant control


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...