Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Kỷ yếu hội nghị quốc tế 2013
Số tạp chí (2013) Trang: 386-392
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Liên kết:

Spirulina sp., multicellular filament algae, is helically coiled. This is a rich nutrition microalgae with protein, carbohydrate, vitamin, chlorophyll and carotenoids. Many researches and applications of  Spirulina sp have been studied by interested scientists, especially, pigment production. The purpose of this research was to determine the effect of pH, dark-light cycle and light colour on the growth and pigment production of Spirulina sp. The results showed that at pH 9, white light and continuous illumination 24/24 hours were appropriate conditions for increasing biomass, chlorophyll a, chlorophyll b and carotenoid productions in Spirulina sp. At pH 9, biomass and carotenoid productions were the the highest in day 8 (0.16g/50 mL and 1/43àg /mL, respectively). The highest production of chlorophyll a and chlorophyll b was obtained in day 12 (2.72 àg /mL and 3.35 àg /mL, respectively). The growth of Spirulina sp. was slow at green colour and limited at red colour. Compared to 24/24   hour illumination, growing alage under continuous illumination 24/24 hours was 1.08 times higher than in biomass, 2.36 times in chlorophyll a, 1.2 times in chlorophyll b and 1.7 times in carotenoid content.When white light was applied, continuous illumination 24/24 hours and aeration, pH remained from 10 to 10.8 , then decreased in day 16 and 20 and no significant differences between treatments during the experiment. Besides,  Spirulina?s shape recovered quickly in appropriate conditions.

Các bài báo khác
Số tạp chí (2013) Trang:
Tác giả: Võ Văn Chương
Tạp chí: La motivation dans l'apprentissage et l'enseignement du FLE - Centre Regional Francophone pour l'EUrope Centrale et Oriental (CREFECO), Sofia, 23-25/10/2013
Số tạp chí (2013) Trang: 93
Tạp chí: The 10th Annual conference of the Asian reproductive Biotechnology society
Số tạp chí Số 2(2013) Trang: Article No.: 2
Tạp chí: The 2nd International Workshop on Cloud Intelligence (Cloud-I 2013)
Số tạp chí (2013) Trang: 2291
Tạp chí: European Geosciences Union General Assembly 2013, Vienna | Austria | 07 ? 12 April 2013
Số tạp chí (2013) Trang: Track E in Programme, ISSN number: 2295 - 1687
Tạp chí: 10th Worshop on Corporate Governance, Brussels, October 10-11, 2013
Số tạp chí 2(2013) Trang: 530-538
Tác giả: Phạm Xuân Minh
Tạp chí: 2nd Applied International Business Conference 7-8/12/2013, Malaysia
Số tạp chí 15(2013) Trang: 22-28
Tạp chí: Space, Time and Ambient Intelligence 2013 (STAMI 2013), Washington USA. July 14?18, 2013
Số tạp chí (2013) Trang: 168-173
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Số tạp chí (2013) Trang:
Tạp chí: XIVth International Conference on Biological Inorganic Chemistry, Grenoble-France 22-27 July 2013
Số tạp chí 1(2013) Trang: 1
Tạp chí: The Vietnamese seafood sector A value chain analysis
Số tạp chí 1(2013) Trang: 67
Tạp chí: Land Tenure Journal
Số tạp chí 20(2013) Trang: 1
Tạp chí: International Food Research Journal
Số tạp chí 1(2013) Trang: 50
Tạp chí: THE 11th VIETNAM - JAPAN JOINT SYMPOSIUM
Số tạp chí 1(2013) Trang: 9
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Số tạp chí 1(2013) Trang: 41
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Số tạp chí 1(2013) Trang: 31
Tạp chí: Supporting Professional Development with Learning through action Project
Số tạp chí 1(2013) Trang: 87
Tác giả: Trần Thị Nâu
Tạp chí: HN nâng cao chất lượng đào tạo giáo viên và hoạt động NCKH
Số tạp chí 1(2013) Trang: 116
Tạp chí: The 5th International Conference on Fermentation Technology for Value Added Agricultural Products
Số tạp chí 1(2013) Trang: 13
Tác giả: Bùi Văn Hữu
Tạp chí: The International Joint Symposium between CTU and NTUST


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...