Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2016
Số tạp chí 5(4)(2016) Trang: 608-615
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Investigation was carried out  to study kinetics of  moisture loss, oil uptake, lightness  and  textural changes  during deep  fat frying of  sweet potato  (Ipomoea batatas L.)  chip.  Sweet potato slides  of  2mm  thickness  were  fried  in a laboratory scale fryer at different temperatures ranging  from 120 to 150°C. The investigation  showed that the moisture loss, oil uptake, lightness  followed the  first order kinetics equation while the textural change was displayed as two terms equation. The first term of textural change was the  softening of tissue and the second one was the crust hardening process.  The kinetic  coefficients of the  changes  of all above parameters  increased  significantly (p <  0.05) with  the increasing of  temperature. The  temperature dependency of rate constants for moisture loss, oil  uptake, lightness  and  textural change values were  described  via  Arrhenius equation (r  >  0.98,  p  <  0.05).  The activation energies of moisture loss, oil uptake, lightness  and  textural changes (softening of the tissue  and  crust hardening) were 13.54 ± 1.28, 10.47 ± 0.56, 34.01 ± 1.36, 1.11 ± 0.06 and 24.68 ± 1.47 KJ/mol respectively.
Các bài báo khác
Số tạp chí 6(2016) Trang: 162-169
Tạp chí: International Journal of Plant, Animal and Environmental Sciences
Số tạp chí 26(2016) Trang: 523-531
Tác giả: Đinh Minh Quang
Tạp chí: The Journal of Animal & Plant Sciences
Số tạp chí 5(2016) Trang: 1360-1368
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí 11(2016) Trang: 6754-6762
Tạp chí: ARPN Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 9(2016) Trang: 1-7
Tạp chí: EAI Endorsed Transactions on Context-aware Systems and Applications
Số tạp chí 7(2)(2016) Trang: 362-366
Tạp chí: (IJACSA) International Journal of Advanced Computer Science and Applications
Số tạp chí 16(9)(2016) Trang: e5
Tạp chí: EAI Endorsed Transactions on Context-aware Systems and Applications
Số tạp chí Volume 3, Number 8(2016) Trang: e5
Tạp chí: EAI Endorsed Transactions on Context-aware Systems and Applications


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...