Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2017
Số tạp chí 4(1)(2017) Trang: 1-6
Tạp chí: American Journal of Food Science and Nutrition

Nata-de-coco, a bacterial cellulose product, which is usually prepared by Acetobacter xylinum grown in mature coconut water, is a quite popular snack in Vietnam and other countries. This research was carried out to obtain pure Acetobacter strains that can produce high cellulose and to investigate the effect of fermenting conditions on cellulose production. Total aerobic microorganisms in four nata fermenting media, collected from local producers in Ben Tre and Vinh Long provinces, Vietnam, were in the range of 8.79-9.14 log cells/mL. Eight strains of Acetobacter sp. were isolated and identified by several biochemical and physiological tests. Acetobacter sp. strain N was selected as the best cellulose producing bacterium. Mature coconut water that incubated 60 h before fermentation and initial bacterial density of inoculum at 6 log cells/mL gave the highest yield (213.87 g cellulose/300 mL fermented mature coconut water). The addition of glucose into the medium up to 5°Brix was also increased the cellulose production (233.15 g/300 mL). Furthermore, the addition of both (NH4)2HPO4 and (NH4)2SO4 or only (NH4)2HPO4 gave higher cellulose yields, 248.23 and 247.70 g cellulose were obtained from 300 mL mature coconut water, respectively.


Các bài báo khác
Số tạp chí 16(2017) Trang: 822-831
Tác giả: Đinh Minh Quang
Tạp chí: Iranian Journal of Fisheries Sciences
Số tạp chí 27(2017) Trang: 603-610
Tác giả: Đinh Minh Quang
Tạp chí: The Journal of Animal & Plant Sciences
Số tạp chí 5(2017) Trang: 863-870
Tạp chí: International Journal of Advanced Research (IJAR)
Số tạp chí | Volume || 6 || Issue || 3 || Pages || PP 93-99 || 2017 || DOI : 10.9790/1813-0603019399(2017) Trang: 93-99
Tạp chí: The International Journal Of Engineering And Science (IJES)ISSN (e): 2319 – 1813 ISSN (p): 2319 – 1805
Số tạp chí || Volume || 6 || Issue || 1 || Pages || PP 32-35 || 2017 || DOI : 10.9790/1813-0601013235(2017) Trang: 32-35
Tạp chí: The International Journal Of Engineering And Science (IJES)ISSN (e): 2319 – 1813 ISSN (p): 2319 – 1805
Số tạp chí Vol. 12(8), pp. 531-539, 23 April, 2017 DOI: 10.5897/ERR2017.3220(2017) Trang: 531-539
Tạp chí: Educational Research and Reviews ISSN 1990-3839
Số tạp chí doi: 10.5281/zenodo.495003 Volume 3 │Issue 5 │2017(2017) Trang: 143-149
Tạp chí: European Journal of Education Studies ISSN: 2501 - 1111, ISSN-L: 2501 - 1111
Số tạp chí doi: 10.5281/zenodo.494999 Volume 3 │Issue 5│2017(2017) Trang: 136-142
Tạp chí: European Journal of Education Studies ISSN: 2501 - 1111, ISSN-L: 2501 - 1111
Số tạp chí Special Issue -doi: 10.5281/zenodo.375965(2017) Trang: 103-111
Tạp chí: European Journal of Education Studies
Số tạp chí 9(1)(2017) Trang: 68-78
Tạp chí: International Journal of Innovations in Engineering and Technology (IJIET)
Số tạp chí 26(2017) Trang: 26-31
Tạp chí: J. of Korean Inst. of Resources Recycling


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...