Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 43(2023) Trang:
Tạp chí: Food Science and Technology

Modeling moisture content variation under variable hot air dryers is challenging. In this study, mathematical models and artificial neural network (ANN) were investigated for modeling of instant “Cẩm” brown rice drying process. The experiments were done in four levels of hot air temperature (55, 60, 65, and 70°C). The results demonstrated that among eight mathematical models, the diffusion approach could give the best prediction of moisture ratio during the drying process with the highest R-square and lowest mean square error. Besides, the ANN model with 10 hidden layers also could provide the best-fit model with the same criteria as the mathematical model. Compared with the ANN model, both can give a highly accurate prediction. However, the ANN model could be more beneficial in the up-scale process.

Keywords: brown rice; artificial neuron network; drying; modeling.

Các bài báo khác
Số tạp chí Vol. 11(2023) Trang: 1398-1404
Tạp chí: Advances in Animal and Veterinary Sciences
Số tạp chí 35(2023) Trang: 104
Tạp chí: Livestock Research for Rural Development
Số tạp chí 35(2023) Trang: 56
Tạp chí: Livestock Research for Rural Development
Số tạp chí 2023(2023) Trang:
Tạp chí: Asian Journal of Agriculture and Biology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...