Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
11 (2021) Trang: 141-146
Tạp chí: Journal of Advanced Veterinary Research

A total of 192 Noi broilers at 56 days of age were allotted in a completely randomized design consisting of four treatments and four replicates to evaluate the effect of dietary lysine added on body weight gain (BWG), feed conversion ratio (FCR), apparent nutrient digestibility (AND), and carcass characteristics. Treatments included a control with 0.8% lysine in the diet and three experimental treatments (Lys+0.1; Lys+0.2; Lys+0.3) with lysine added at 0.1, 0.2, and 0.3%, respectively. Crude protein (CP) was 15%, and metabolizable energy was 3,000 kcal/kg of feed. At 77 days of age, for each replicate, one male and one female chicken were selected for the estimation of AND by using Fe2O3 marker. The chickens were fed ad libitum and vaccinated against common diseases. The results showed that lysine's addition to the diet at 0.2–0.3% significantly improved the BWG and FCR (P

Key words: Digestibility, Lysine, Noi broilers

 
Các bài báo khác
GS.TS. Nguyễn Thanh Phương (2022) Trang: 246
Tạp chí: Nông nghiệp ĐBSCL - Hiện trạng và định hướng phát triển
(2015) Trang:
Tạp chí: Hội nghị Khoa học toàn quốc Chăn nuôi - Thú y, Tổ chức tại Trường ĐH Cần Thơ, ngày 28-29/4/2015
1 (2013) Trang: 20
Tạp chí: KY hội thảo công nghệ sinh học vùng ĐBSCL
1 (2013) Trang: 331
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
7 (2011) Trang: 59
Tạp chí: Di truyền học & ƯD
(2009) Trang:
Tạp chí: Deutshe Gesellschaft fur Zytometric (DGfZ, German Society of Cytometry)
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...