Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2015
Số tạp chí Volume 77, Part 3, November 2015,(2015) Trang: Pages 657–669
Tạp chí: Food Research International

In this study the quality of 26 fermented cocoa beans from 4 different countries (Vietnam, Indonesia, Peru and
Ghana) is assessed by means of both a compositional analysis (amino acids, reducing sugars, polyphenols and
lactic acid) and profiling of their volatile aroma composition (Mass Spectrometry (MS)-fingerprinting and
Headspace-solid Phase Micro-extraction-Gas Chromatography–Mass Spectrometry (HS-SPME-GC–MS)) following
high roasting processing (30 min at 150 °C). Compared with the labour-intensive measurement of cocoa
precursors,MS-fingerprinting on the cocoa headspaces appeared to be a very powerful and fast classification technique.
Different cocoa groupswere researched having unique organoleptic characteristicswhichwere affected by
fermentation, roasting conditions and geographical origin. A clear separation of fine flavour cocoa (Criollo variety),
well fermented/roasted cocoa and lowquality cocoa could bemade. Additionally, the clusteringwas confirmed by
more conventional HS-SPME-GC–MS aroma analyses on the cocoa samples. Several markers for the bean origin/
quality were identified. Roasting degrees were also calculated based on typical pyrazine ratios.
© 2015 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Các bài báo khác
Số tạp chí 50(2015) Trang: 1945-1952
Tạp chí: International Journal of Food Science and Technology
Số tạp chí 79(2015) Trang: 74-81
Tạp chí: Composites Part A: Applied Science and Manufacturing
Số tạp chí 126(2015) Trang: 5412-5419
Tạp chí: Optik - International Jounal for Light and Electron Optics
Số tạp chí 10(1)(2015) Trang: 47-55
Tạp chí: Journal of Electrical Engineering & Technology
Số tạp chí 8(2015) Trang: 1-10
Tạp chí: Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology
Số tạp chí 0(2015) Trang: 1-16
Tác giả: Võ Hồng Tú
Tạp chí: Environment, Development and Sustainability
Số tạp chí 15(2015) Trang:
Tạp chí: Global Journal of Science Frontier Research: D Agriculture and Veterinary
Số tạp chí First Online: 28 December 2015(2015) Trang: 1-15
Tạp chí: Cultural Studies of Science Education
Số tạp chí Vol. 4, No. 09, December(2015) Trang: 156-163
Tạp chí: European Journal of Business and Social Sciences
Số tạp chí Volume 117, Issue 11, , November 2015(2015) Trang: pages 1700–1713
Tạp chí: European Journal of Lipid Science and Technology
Số tạp chí 10.1021/acs.jnatprod.5b00634(2015) Trang:
Tạp chí: Journal of Natural Product
Số tạp chí DOI: 10.1080/00397911.2015.1112918(2015) Trang:
Tạp chí: Synthetic Communications

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...