Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
15 (2022) Trang: 327-338
Tạp chí: AACL Bioflux

We assessed the effect of two sets of water conditions, (i) freshwater (0‰ salinity) at normal ambient temperature (28°C) and, (ii) brackish water with a salinity of 12‰ at an elevated temperature of 34°C, on survival, growth and the utilization of energy, protein and amino acids in fingerlings of red hybrid tilapia (Oreochromis mossambicus x O. niloticus) at feeding rates of 0 (fasting), 25%, 50%, 75%, 85% and 100% (apparent satiation) for 28 days. Fingerlings of uniform weight (13±0.09 g) were acclimated to the water conditions for six days before being assigned randomly to 250 L composite tanks with the designed temperature and salinity, at a density of 36 fingerlings per tank. Fingerlings were fed commercial formulated for tilapia. Fingerling weight and content in the fish body of crude fat, crude protein and amino acids were measured at the start and at the end of the feeding experiment. Survival rates and growth rates increased with increasing feeding rate, but at most feeding rates were marginally lower at 34°C-12‰ than at 28°C-0‰. Energy, crude fat and crude protein in the fish body all increased with increasing feeding rate. The maintenance requirements for energy and for protein were both significantly higher at 34°C-12‰ than at 28°C-0‰, but there was almost no difference in the utilization rate of either energy or protein between water treatments. The maintenance requirements for all sampled amino acids were also higher at 34°C-12‰ than at 28°C-0‰. The utilization rate of most amino acids was slightly higher at 28°C-0‰ than at 34°C-12‰, but it is unclear if these differences between the two treatments are functionally significant. Our results suggest that red hybrid tilapia was cultured in the throughout condition close to their isotonic threshold at a temperature of 34°C and salinity of 12‰, resulting in lower feed intake, lower apparent digestibility coefficients for key amino acids, lower body levels of crude fat, crude protein, and energy, which, in turn, reduce survival rate and growth performance. 

Các bài báo khác
Số 38 (2015) Trang: 101-108
Tải về
Số 26 (2013) Trang: 196-204
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 207-213
Tải về
Số 22a (2012) Trang: 261-268
Tải về
Số Thủy sản 2014 (2014) Trang: 310-318
Tải về
Số 11a (2009) Trang: 390-397
Tải về
Số 11a (2009) Trang: 398-405
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 50-59
Tải về
Số 03 (2005) Trang: 58-65
Tải về
Tập 55, Số 2 (2019) Trang: 96-103
Tải về
Số 03 (2005) Trang:
Tải về
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 136-145
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 146-159
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 13-28
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 123-135
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 105-122
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 90-104
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 58-89
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
Trần Thị Thanh Hiền (2022) Trang: 29-57
Tạp chí: Dinh dưỡng và thức ăn một số loài cá bản địa ĐBSCL
8 (2018) Trang: 200-205
Tạp chí: International Journal of Scientific and Research Publications
(2015) Trang:
Tạp chí: The 7th regional aquafeed forum, feed and feeding management for healthier aquaculture and profits, Can Tho University, 22-23 October 2015
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: IFS 2012
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: IFS 2012
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...