Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Chờ xuất bản
Tạp chí quốc tế 2015
Số tạp chí Volume 16, Issue 1(2015) Trang: 78-84
Tạp chí: Annals. Food Science and Technology

The study shows the changes of total polyphenol compounds and antioxidant activities of Polygonum multiflorum Thunb root extract during the preservation time by freezing method. In addition, the treatment of initially raw materials by drying process also affects strongly total polyphenol compounds and antioxidant activity. Total phenolic compounds were determined by the Folin Ciocalteu method and antioxidant activity was analyzed by radical scavenging activity on 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical. The results point out that Polygonum multiflorum Thunb (fresh samples) can be preserved for 3 months at -20oC but content of polyphenol and antioxidant activity decrease significantly by 60%. Fresh samples were dried at 60oC for 4 hours and methods including magnetic stirrer extraction (MSE), microwave-assisted extraction (MAE), ultrasound-assisted extraction (UAE), and enzyme (Termamyl SC) assisted extraction (EAE) with deionized water as solvent, were used to extract polyphenol in this research. MAE has the shortest treatment time (6 minutes) and the best results (highest total polyphenol) as 44.37 mg GAE/g DW and antioxidant activity value was 132.73 μmol Trolox/g DW. Conversely, EAE and MSE methods give the worst yield (22.81 mg GAE/g DW, 24.51 mg GAE/g DW and 136 μmol Trolox/g DW, 175.29 μmol Trolox/g DW respectively) and require the longest extraction time (from 1 to 2 hours).

Các bài báo khác
Số tạp chí 120 (9)(2015) Trang: 6363–6383
Tạp chí: Journal of Geophysical Research: Oceans
Số tạp chí Volume 2, No.2(2015) Trang: 1-5
Tạp chí: Suan Sunandha Science and Technology Journal
Số tạp chí 1(2015) Trang: 15-22
Tạp chí: GMSARN International Journal

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...