Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
69, 1700058 (2017) Trang: 1-9
Tạp chí: Starch/Stärke

The present study addresses an aspect of genotype by environmental influences on cereal grain quality that has not been researched extensively. The susceptibility of raw and cooked starch to enzymic hydrolysis has been examined using a set of well‐characterized wheat endosperm starch samples obtained from five wheat varieties grown in four different locations in 2 years. Native starch granules were hydrolyzed slowly, with genotype contributing most of variance between the samples during the initial stages of hydrolysis. Surface properties of the granules influenced the initial stages of hydrolysis. Environmental factors became increasingly influential as hydrolysis progressed, accounting for almost 50% of variance at 24 h, when 70–80% of the starch had been hydrolyzed. Of the environmental conditions associated with growing locations, temperatures before flowering and during grain filling were identified as contributing to variability in the susceptibility of native starch to enzyme hydrolysis. Cooked starch was hydrolyzed much more rapidly than native granules, with 80% of starch breakdown occurring within 90 min. For cooked starch, genotype contributed about 60–70% of the variance in the amount of starch hydrolyzed within 30 min and in the amount of starch remaining after 2 h. The strong genetic influence on the susceptibility of both native and cooked wheat starch to enzymic hydrolysis indicates the heritability of these characters.

Các bài báo khác
Số 26 (2013) Trang: 155-161
Tải về
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 203-211
Tải về
Số 39 (2015) Trang: 29-35
Tác giả: Nhan Minh Trí
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 44-49
Tác giả: Nhan Minh Trí
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 50-60
Tải về
Số 27 (2013) Trang: 64-70
Tải về
Số 38 (2015) Trang: 9-18
Tác giả: Nhan Minh Trí
Tải về
Chuyên đề: Phát triển nông nghiệp bền vững trong tác động và biến đổi khí hậu-Thách thức và cơ hội (2018) Trang: 84-91
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn
(2017) Trang: 561-566
Tạp chí: Hội nghị khoa học Chăn Nuôi Thú y toàn quốc, ĐHCT
(2017) Trang: 555-560
Tạp chí: Hội nghị khoa học Chăn nuôi - Thú y toàn quốc, 2017, ĐHCT
Cần Thơ - Nông nghiệp Xanh (2016) Trang: 190-197
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn
50 (2015) Trang: 1945-1952
Tạp chí: International Journal of Food Science and Technology
(2015) Trang: 31
Tạp chí: AQUATIC PRODUCTS PROCESSING: Cleaner Production Chain for Healthier Food
(2011) Trang: Cereal Foods World 56:A56
Tạp chí: The Conference of the American Association of Cereal Chemist (AACC), Palm Springs, Los Angerles, USA. on 16-19th, October, 2011
1 (2013) Trang: 1
Tác giả: Nhan Minh Trí
Tạp chí: Development the Supply chain towards more healthy food
1 (2013) Trang: 231
Tạp chí: Devenloping the supply chain towards more healthy food
1 (2012) Trang: 142
Tác giả: Nhan Minh Trí
Tạp chí: CAAB 2012
 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...