Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2017
Số tạp chí 55(4E23)(2017) Trang: 135-139
Tạp chí: Tạp chí Hóa học
Liên kết:

Garlic (Allium sativumy),  a herb used widely as a flavoring in cooking. It also has been used as a medicine to prevent and treat a  wide range of diseases. It is important to investigate the bioactive compounds of black garlic during processing at various temperatures. In this study, black garlic was produced from ordinary white garlic whole bulb by aging at different temperatures (60, 70, 80, 90°C)  for 45 days without any additives. After this the samples were taken untilday 45 for bioactive compounds analysis. The S-allyl cysteine (SAC) content and antioxidant capacity of the aged garlic were determined. The. results showed that the changes in the antioxidant capacity of the garlic occurred during aging. The total polyphenol content (TPC) measured by the Folin - Ciocalteu method showed a significant increase in all the aged temperature ranging (from  60 to 90°C). Also, the antioxidant capacity (measured by the DPPH radical) increased significantly during the aging. The SAC and total flavonoids content (TFC) increased to a greater extent at relativelylow temperatures. At 70°C, black garlic formed after 30 days of aging with the total polyphenol, SAC content and antioxidant capacity increased by about 6.5, 7.3 and 4.5 times, respectively, in black garlic than that in fresh garlic. Results suggesting that the temperature of 70°C  might facilitate for high bioactive compounds content of black garlic processing.

Các bài báo khác
Số tạp chí 03 (61)(2017) Trang: 10-12
Tác giả: Tạ Đức Tú
Tạp chí: Cần Thơ
Số tạp chí 02 (ISSN 2354-1350)(2017) Trang: 43-53
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Quản lý và Kinh tế
Số tạp chí 11(2017) Trang: 18-20
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam
Số tạp chí 353(2017) Trang: 42-46,70
Tạp chí: Nhà nước và pháp luật
Số tạp chí 14(3)(2017) Trang: 140-148
Tác giả: Nguyễn Duy Sang
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Tự nhiên và Công nghệ - Đại học Sư phạm TP. HCM
Số tạp chí 10(264)(2017) Trang: 20-23
Tác giả: Châu Hoàng Thân
Tạp chí: Tài Nguyên và Môi trường
Số tạp chí 10 (354)(2017) Trang: 64-71,78
Tác giả: Châu Hoàng Thân
Tạp chí: Nhà nước và Pháp luật
Số tạp chí số 78, tháng 8/2017(2017) Trang: 14-21
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Chăn nuôi.
Số tạp chí 223 (August 2017),(2017) Trang: 32-37
Tạp chí: Tạp chí KHKT Chăn nuôi
Số tạp chí 10(2017) Trang: 68-73
Tác giả: Trần Văn Hiếu
Tạp chí: Lý luận chính trị
Số tạp chí 26(2)(2017) Trang: 32-43
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ, Trường Đại học Công nghiệp thành phố Hồ Chí Minh
Số tạp chí 4(23)(2017) Trang: 69-74
Tác giả: Lý Mỷ Tiên
Tạp chí: Khoa học và công nghệ đại học Duy Tân
Số tạp chí 10(2017) Trang: 57-59
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...