Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2018
Số tạp chí 10(4)(2018) Trang: 137-148
Tạp chí: CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

The purpose of this research is to investigate the presence of alkaloids, saponins, flavonoids, anthraquinones and tannins compounds as the possible agent responsible for the medicinal activities, the antioxidant activities and antimicrobial activities from Polygonum multiflorum Thunb. root. The powdered root was analyzed positively for alkaloids, saponins, flavonoids, anthraquinones and tannins. In addition, they are also related to an antimicrobial activity and the presence of these constituents was helpful to apply in medical and food industry. The determination of antimicrobial activity of Polygonum multiflorum Thunb. root extracts against gramnegative Escherichia coli (ATCC 25922), Salmonella enteritidis (ATCC 13076), gram-positive: Staphylococcus aureus (ATCC 25923), Bacillus subtilis (ATCC 11774), Listeria monocytogenes (CIP 74908), fungi: Fusarium equiseti, Aspergillus niger and Trichoderma asperellum were investigated by the paper disc diffusion method for antibiotic susceptibility testing and minimum inhibitory concentration (MIC) evaluation of dryness extract. The results showed that the dryness extract can inhibit one grampositive bacteria (Staphylococcus aureus, MIC = 200 mg/mL), one gramnegative bacteria (Salmonella enteritidis, MIC = 400 mg/mL) and one fungus (Trichoderma asperellum, MIC = 100 mg/mL); it’s not take effectively on Escherichia coli, Bacillus subtilis, Listeria monocytogenes, Fusarium equiseti and Aspergillus niger

Các bài báo khác
Số tạp chí 3 (2)(2018) Trang: 68-86
Tạp chí: European Journal of Foreign Language Teaching
Số tạp chí 16(2018) Trang: 255-271
Tạp chí: International Journal of Agricultural Sustainability
Số tạp chí 80(1)(2018) Trang: 19-36
Tạp chí: Sankhya B, The Indian Journal of Statistics
Số tạp chí Volume 50, Issue 4(2018) Trang: 545 – 552
Tạp chí: Bulgarian Chemical Communications
Số tạp chí 03(2018) Trang: 6334-6345
Tạp chí: International Journal of Social Science and Economic Research
Số tạp chí 2(2018) Trang: 66-74
Tạp chí: Díké Journal
Số tạp chí 49(2)(2018) Trang: 182-191
Tạp chí: Geotechnical Engineering Journal of the SEAGS & AGSSEA
Số tạp chí Volume 50, Issue 4, 391-399(2018) Trang: 391-399
Tạp chí: Korean Journal of Food Science and Technology
Số tạp chí 30(2018) Trang:
Tạp chí: Asia Pacific Journal of Marketing and Logistics
Số tạp chí 4th AADGC(2018) Trang: 237-242
Tạp chí: The 4th International Asian-Australasian Dairy Goat Conference 17-19 October, 2018, Tra Vinh Univ. Vietnam

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...