Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Vol. 54, No. 8 (2018) Trang: 124-130
Tải về

Article info.

 

ABSTRACT

Received 04 Mar 2018
Revised 22 Jul 2018

Accepted 30 Nov 2018

 

Shelf life of fish fillets from tra catfish (Pangasianodon hypophthalmus) was evaluated on the basis of chemical, microbiological and sensory quality during storage. The catfish fillets packed in polyamide package combined with vacuum level of 60% were stored at 0, 4, 8, 12± 1.0°C. The quality of packed catfish fillets was assessed at the regular time intervals for a period of 25 days. The changes of quality were strongly dependent on the storage temperatures. The shelf-life of catfish fillets stored at 0, 4, 8, 12oC was, therefore, prolonged up to 21, 11, 7 and 3 days, respectively. In addition, total volatile basic nitrogen correlated well (r = 0.953) with the total microbial counts while the total microbial counts also correlated well (r = 0.905) with lactic acid bacteria counts. However, the weak correlation was shown between the total volatile basic nitrogen and the lactic acid bacteria counts (r = 0.087). The results obtained can be used as a reference tool to improve fishery quality management and to minimize the economic losses as well.

Keywords

Pangasianodon hypophthalmus, quality changes, shelf life, temperature, Tra catfish fillet

Cited as: Ngoc, T.T.A., Trang, P.N. and Binh, L.N., 2018. Shelf-life evaluation of fresh catfish (Pangasianodon hypophthalmus) fillets at different storage temperatures. Can Tho University Journal of Science. 54(8): 124-130.

Các bài báo khác
Tập 54, Số CĐ Nông nghiệp (2018) Trang: 211-218
Tải về
Số 19b (2011) Trang: 62-69
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 69-75
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 83-91
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 98-104
Tải về
17 (2019) Trang: 126-132
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Volume 74 Number 3 (2019) Trang: 49-58
Tạp chí: Vietnam Journal of Science and Technology
(2015) Trang: 45-45
Tạp chí: Food Technology: “Towards a more efficient use of natural resources”
1 (2013) Trang: 319
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 

CTUJoS indexed by Crossref

Vietnamese | English


BC thường niên 2019


Bản tin ĐHCT


TCKH tiếng Việt


TCKH tiếng Anh

 
 
Vui lòng chờ...