Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
44 (2020) Trang: e13397
Tạp chí: Journal of Food Biochemistry

The utilization of three important freshwater fish skins including tra catfish (Pangasianodon hypophthalmus), clown knifefish (Chitala ornata), and tilapia (Oreochromis niloticus) in Mekong Delta Region, Vietnam for acid-soluble collagen (ASC) extraction was investigated. From the SDS-PAGE profile, ASCs can be identified as type I collagen (consisting of two different α- chains and β component in protein pattern).The solubility among individual collagens was highest at pH 1–2, depending on fish species. FTIR spectra showed a close relationship between the lowest wavelength number in amide I and amide III regions and the stabilization of the triple-helical structure in ASC from clown knifefish. ASC from clown knifefish skin had highest ASC yield and contained highest amino acid content as well as the highest denaturation temperature (33.09°C) in comparison with ASCs from tra catfish and tilapia skin.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 119-127
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 231-239
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 248-254
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...