Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
128 (2020) Trang: 109533
Tạp chí: LWT-Food Science and Technology

Mitigative effects of phenolic compounds on lipid oxidation of tuna oil in gelatin film pouches from horse mackerel (Trachurus japonicus) scales were investigated during storage at 40 °C for 30 days under dark conditions. Improvements in the antioxidant activity of gelatin films were observed following the addition of phenolic compounds. Increases in peroxide values (PV) and 2-thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) levels of tuna oil were significantly mitigated using gelatin pouches with ferulic acid, which had the fewest phenolic hydroxyl groups among the phenolic compounds tested. The ferulic-gelatin film also exhibited the highest DPPH radical-scavenging activity among the tested samples. These results indicate that the oxidation of lipids in tuna oil can be mitigated using gelatin films containing phenolic compounds, but its antioxidant activity is not directly related to the number of phenolic hydroxyl groups. Protein crosslinking in gelatin film is likely to be induced by aldehydes such as malondialdehyde (MDA), which is a final product of lipid oxidation, and this was observed following storage of tuna oil. Thus, it is suggested that care should be taken when using TBARS levels to evaluate lipid oxidation of foods in fish gelatin film pouches, since aldehydes including MDA are consumed for protein crosslinking.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 119-127
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 231-239
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 248-254
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...