Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2017
Số tạp chí 55(4E23)(2017) Trang: 229-234
Tạp chí: Hóa học
Liên kết:

Response Surface Methodology (RSM) with central composite design (CCD) was applied to opnrruze simultaneously three factors: (i) CMC content (0.2÷0.4 %, w/v), (ii)  sucrose content (15÷25 oBrix) and (iii) citric acid (0.2÷0.4 %, w/v) added in Pouzolzia zeylanica extraxt before undergoing concentration process. The samples were concentrated at vacuum of 600  mmHg during 40 minutes, with each samples volume is 15 liters. The physico-chemical properties of concentrated product as bioactive compounds content (flavonoid, polyphenol and tannin), the color was expressed L* value, nonenzymatic browning index (NEB) and total color difference (ΔE) were analyzed. The study results showed that the optimum content of CMC, sucrose and citric acid were 0.269 %,  19.186oBrix and 0.317 %, respectively. At these optimal conditions, the flavonoid, polyphenol and tannin content of concentrated product were 4.583 mg QE/g DM; 8.093 mg GAE/g DM; 6.044 mg TAE/g DM.  Besides, the L value, NEB index, total color difference (Δ.E), total soluble solids (Brix) of product were 36.10, 0.37, 1.71 and 51oBrix, respectively.

Các bài báo khác
Số tạp chí 217(2017) Trang: 5-9
Tác giả: Đỗ Võ Anh Khoa
Tạp chí: KHKT Chăn nuôi
Số tạp chí 4 (542)(2017) Trang: 46-56
Tác giả: Trần Văn Minh
Tạp chí: Nghiên cứu văn học
Số tạp chí 191-192(2017) Trang:
Tạp chí: Tự động hóa ngày nay
Số tạp chí 7 (80)(2017) Trang: 114-120
Tạp chí: Khoa học Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...