Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2017
Số tạp chí 55(4E23)(2017) Trang: 113-117
Tạp chí: Hóa học
Liên kết:

Effect of air temperature (50-80oC) on antioxidant activity, total polyphenol, total flavonoid and quercetin content during drying of purple shallot was studied. Shallot slices with the thickness of 2 mm and pre-treated with 150 mg/L sodium metabisulphite for 2 minutes were used for the drying experiments. The results showed that there were significant differences in the content of bioactive compounds of dried shallot powder that were processed at different conditions (P < 0.05). Total polyphenol, flavonoid and quercetin content increased as air-drying temperature increased (P < 0.05). The radical scavenging activity showed higher antioxidant activity at high temperatures (70 and 80°C) than at low temperatures (50 and 60°C) (P < 0.05). In addition, four commonly used mathematical models were evaluated with the experimental data. The Wang and Singh model was found to give better predictions than the others (R2 > 0.9).

Các bài báo khác
Số tạp chí 1859-3917(2017) Trang: 41-45
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Xã hội
Số tạp chí 4+5(2017) Trang: 80-85
Tạp chí: Tạp chí Công Thương
Số tạp chí 51(2017) Trang: 57
Tạp chí: Trường Đại Học Sư Phạm 2 - Tạp chí Khoa học
Số tạp chí 1(2017) Trang: 44-53
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Đào tạo, Trường Đại học Công nghệ Sài Gòn
Số tạp chí 55 (4E23)(2017) Trang: 304-307
Tạp chí: Vietnam Journal of Chemistry
Số tạp chí 2-2017(2017) Trang: 79-86
Tác giả: Nguyễn Kim Châu
Tạp chí: Tạp chí Nghiên cứu văn học
Số tạp chí 19(2017) Trang: 3-11
Tạp chí: Đo lường điều khiển và Tự động hóa
Số tạp chí 27(2017) Trang: 100-108
Tác giả: Phan Thị Dang
Tạp chí: Đại học Sài Gòn


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...